Saiz Tour | Transport de persoane. Bilete de autocar.

Agentii de Rezervare
Autocares Saiz Tour
Idioma Español Saiztour.es Idioma Rumano Saiztour.ro
 
Acasa | Companie | Destinatii Spania, Italia, Romania | Agentii Saiz Tour
Destinatii
Destinatii Spania
Destinatii Romania
Destinatii Italia
Transport Colete
Conditii Generale
Reduceri
 
 
Acasa / Destinatii Spania si Romania /

Conditii Generale

1. Calatorul trebuie sa respecte conditiile generale de transport, parte integranta a contractului de transport, conditii afisate la sediul agentiilor vanzatoare, pe Internet (www.saiztour.ro ) si care pot fi obtinute gratuit, la cerere la eliberarea biletului de calatorie.

2. Rezervarea locului sau obtinerea biletului de calatorie confirma insusirea si cunoasterea de catre titular a conditiilor generale de transport.

3. Calatorul are obligatia sa se prezinte la locul plecarii cu cel putin 30 minute inaintea orei prevazute in mersul orar. Plecarile in cursa nu pot fi intarziate din cauza intarzierii calatorilor. In cazul neprezentarii calatorului la autocar, transportatorul poate dispune de loc in interesul sau.

4. Calatorul trebuie sa-si comande din timp locul prin rezervarea acestuia. Calatorul trebuie sa indice un numar de telefon sau o adresa la care sa poata fi contactat. Locul pentru care s-a confirmat rezervarea trebuie achitat de calator pana cel mai tarziu cu 72 de ore inainte de data si ora de plecare a cursei, in cadrul programului de lucru al agentiei vanzatoare. Neachitarea biletului in termenul mentionat da dreptul agentiei vanzatoare sa anuleze rezervarea.
Pentru parcursul de intors, calatorul trebuie sa confirme data intoarcerii in tara de destinatie cu cel putin 10 zile inaintea plecarii chiar si pentru un bilet cu data fixa de intoarcere. Locurile se atribuie in ordinea solicitarilor de confirmare si in limita locurilor disponibile.

5. Calatorul este acceptat la transport, numai daca este in posesia unui bilet de calatorie corespunzator, pentru care a achitat integral costul acestuia.

6. Biletul de calatorie este nominal, nu este transmisibil si trebuie sa fie prezentat personalului de serviciu al societatii sau organelor de control.

7. Biletul de calatorie dus este valabil pentru data de plecare inscrisa, iar biletul dus-intors are o durata de valabilitate de 6 luni de la data emiterii (exceptie o indicatie precisa). Modificarea datei de plecare este posibila doar cu minim 12 ore inainte de data de plecare si este conditionata de existenta locurilor disponibile in noua data de plecare solicitata. Modificarea datei de plecare se solicita de catre calatori doar in agentia unde a fost emis biletul.Se admite o singura modificare de data si acesta trebuie solicitata cu minim 48 de ore inainte de data plecarii. Pentru solicitarile efectuate intre 24 si 48 de ore inainte de data de plecare se va aplica o taxa suplimentara de 10 euro, iar pentru solicitarile facute cu mai putin de 24 de ore inainte de data plecarii se va aplica o taxa de 20 de euro.

8. Biletul deteriorat, fara coperta, fara exemplarul care atesta dreptul de a efectua calatoria, cu date incomplete, eronate modificat sau cu data expirata, nu este valabil iar titularul va fi exclus de la transport.

9. Biletele de calatorie pierdute sau furate nu se pot inlocui.

10. Calatorul poate renunta la calatorie partial sau total. Renuntarea la calatorie trebuie insotita de o cerere de returnare care se depune la agentia vanzatoare si la care trebuie sa se anexeze biletul de calatorie pentru care se renunta la transport.
Pentru cererile justificate, contravaloarea biletului de calatorie se va returna doar titularului biletului, in baza cartii de identitate in original, mai putin:
a) daca renuntarea la calatorie este anuntata cu cel putin 72 de ore inainte de data plecarii, se va retine 20% din contravaloarea biletului de calatorie;
b) daca renuntarea la calatorie are loc cu mai putin de 72 de ore inainte de data plecarii, se va retine 50% din contravaloarea biletului de calatorie;
c) daca renuntarea la calatorie este anuntata cu mai putin de 12 ore inainte de data cursei sau dupa plecarea in cursa, nu se mai restituie contravaloarea biletului;
d) daca calatorul a cumparat un bilet dus-intors, dar calatoria de intoarcere nu a fost efectuata, se va calcula valoarea calatoriei de intoarcere, scazand din suma achitata pretul
pentru cursul de dus si se va retine 50% din suma rezultata. Nu se restituie un bilet dus-intors daca nu s-a efectuat calatoria de dus.

11. In cazul intreruperii transportului din vina calatorului, biletul de calatorie isi pierde valabilitatea, iar pretul nu se returneaza.

12. Pretul biletului este cel stabilit de tariful in vigoare, de la data eliberarii si poate fi achitat, dupa caz, in moneda tarii de destinatie, sau in lei la cursul comunicat de transportator, in ziua efectuarii platii.

13.Tariful biletului nu include si Asigurarea Medicala de Calatorie, aceasta din urma putand fi incheiata separat in oricare din agentiile Saiz Tour.

14. In pretul biletului este inclus bagajul de mana si o valiza de 40 kg. Iar suma maxima a dimensiunilor (inaltime + lungime + latime) sa nu fie mai mare de 160 cm. Bagajele suplimentare si cele voluminoase, se acepta la transport, numai in limita spatiului disponibil si platii unei taxe suplimentare, in functie de tara de destinatie, care se inscrie pe biletul de calatorie. Pentru bagajele care se transporta in cala autocarului, conducatorul auto, va emite un tichet care atesta preluarea acestuia la transport.

15. Pentru bagajul care contine lucruri personale sau obiecte a caror valoare depaseste 100 de euro, calatorul este obligat ca la imbarcare sa le declare, sub forma unei declaratii scrise care se preda conducatorului auto.

16. Bagajele vor fi eliberate numai purtatorului de tichet. In cazul deteriorarii sau pierderii bagajelor in timpul transportului, orice reclamatie se va face direct soferului, in momentul sosirii la destinatie, iar acesta va consemna in bilet acest lucru, urmand a se reclama in scris societatii in termen de 48 de ore de la sosire. Orice reclamatie ulterioara nu va mai fi luata in considerare.

17. Calatorii sunt obligati ca in statiile de coborare sa-si supravegheze bagajele. In caz de neurmarire a bagajelor firma nu raspunde de acestea.

18. După debarcarea călătorilor în staţiile de pe linia principală a autocarului şi îmbarcarea acestora în autocarele/microbuzele de transfer intern, fiecare pasager are obligaţia ca în fiecare statie de coborâre să îşi supravegheze bagajele. În caz de neurmărire a bagajelor, transportatorul nu răspunde de acestea.

19. In caz de pierdere, deteriorare totala sau partiala a bagajului inregistrat, raspunderea transportatorului se limiteaza la suma de 100 €/bagaj. Raspunderea transportatorului este limitata doar la suma daunelor compensatorii dovedite. In nici un caz transportatorul nu este raspunzator pentru daunele indirecte, accidentale sau ulteriore.
Transportatorul nu isi asuma nici o responsabilitate pentru pierderea sau deteriorarea bagajelor de mana sau a continutului acestora.

20. Sunt interzise la transport animale, obiecte care pot produce vatamarea pasagerilor, materiale inflamabile, explozivi, materiale radioactive, otravitoare, rau mirositoare, arme de foc si obiecte ascutite, stupefiante, droguri si altele care sunt interzise de autoritatile vamale ale fiecarei tari de destinatie, sau tranzitate. In cazul in care bagajele unuia sau mai multor calatori contin lucruri pentru vamuirea carora este necesara retinerea autocarului, mai mult de o ora, bagajele vor fi coborate din autocar impreuna cu detinatorii acestora si restul calatorilor continuandu-si traseul conform graficului de calatorie.

21. Transportatorul nu isi asuma nici o responsabilitate cu privire la documente necorespunzatoare sau incomplete de trecere a frontierei precum si a continutului si cantitatii bagajelor, inclusiv raspunderea vamala. Recomandare: O.U.nr.144/25.10.2001 si Legea nr.580/23.10.2002, privind indeplinirea de catre cetatenii romani, la iesirea din tara a conditiilor de intrare in statele membre ale U.E.

22. In autocar, in punctele de trecere a frontierei si in statiile de oprire, calatorul trebuie sa respecte indicatiile personalului societatii si trebuie sa aiba un comportament care sa nu-i afecteze pe ceilalti calatori si desfasurarea in conditii normale a transportului. Toate daunele produse de calatori autovehicolului vor fi penalizate.

23. Transportatorul are dreptul de a refuza preluarea la transport a calatorului sau sa ii intrerupa calatoria, fara a-i returna pretul biletului in cazul in care constata ca acesta este in stare de ebrietate sau intr-o stare care indica prezenta unei boli contagioase, are un comportament necorespunzator fata de ceilalti calatori, reprezentantii societatii, ai autoritatilor sau incalca flagrant conditiile contractului de transport.

24. Orele de sosire sunt conditionate de controalele si demersurile din punctele de frontiera. Transportatorul isi declina orice raspundere pentru intreruperea cursei sau pentru intarzieri datorate conditiilor atmosferice, traficului rutier sau timpilor de asteptare in punctele de trecere a frontierei. Orele de plecare ale masinilor de transfer sunt conditionate de orele de sosire ale autocarelor.

25. Fumatul in autocar este interzis.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pentru actele necesare calatoriei accesati: www.politiadefrontiera.ro la sectiunea "Conditii de calatorie"

 

 

 
Servicii: - transport cu autocar in España si Romania - transportator persoane pasageri - conditii de calatorie- A.N.P.C.
2015© SAIZ TOUR